Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Vroegtijdige Ejaculatie behandelen

Een blog over producten die helpen bij vroegtijdige ejaculatie en hoe deze van invloed zijn op uw libido.

Inleiding

Volgens een recent onderzoek treft Premature Ejaculatie 21-39% van de mannen in het Verenigd Koninkrijk en is het de meest voorkomende seksuele disfunctie bij mannen wereldwijd. Geschat wordt dat 1 op de 3 mannen in het Verenigd Koninkrijk last heeft van vroegtijdige ejaculatie. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden voor premature ejaculatie, waaronder gedragstechnieken, medische behandelingen en topische middelen. Deze blog zal de verschillende behandelmogelijkheden voor Premature Ejaculatie onderzoeken en u voorzien van de informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen over uw zorg.

Wat is voortijdige ejaculatie?

Volgens het National Institute of Health (NIH) is voortijdige ejaculatie wanneer een man binnen 1 minuut of binnen 2 minuten na penetratie klaarkomt tijdens geslachtsgemeenschap. Het kan ook zijn wanneer een man zijn ejaculatie niet onder controle kan houden en het eerder gebeurt dan hij of zijn partner zou willen. Voortijdige ejaculatie kan voor zowel mannen als hun partners leed en angst veroorzaken.

Wat veroorzaakt voortijdige ejaculatie? Er zijn veel mogelijke oorzaken van vroegtijdige zaadlozing, variërend van psychologische factoren tot lichamelijke problemen. Hier zijn 5 van de meest voorkomende oorzaken van voortijdige ejaculatie:

 1. Psychologische factoren Primaire of prestatieangst is de meest voorkomende psychologische oorzaak van vroegtijdige ejaculatie. Dit type angst wordt meestal veroorzaakt door negatieve gedachten en gevoelens over zichzelf en seksuele prestaties. Prestatieangst kan worden geprikkeld door verschillende factoren, waaronder eerdere seksuele ervaringen, culturele invloeden en relatieproblemen. Andere psychologische oorzaken van vroegtijdige ejaculatie zijn: schuldgevoel, stress, depressie en een laag zelfbeeld. Deze factoren kunnen leiden tot negatieve gedachten en gevoelens over seks, wat weer kan leiden tot angst voor seksuele prestaties. Angst of stress kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat het lichaam meer adrenaline aanmaakt, wat weer kan leiden tot vroegtijdige ejaculatie Door een slechte bloedsomloop kan het bloed niet goed naar de penis stromen, wat ook tot vroegtijdige ejaculatie kan leiden.
 2.  Fysieke factoren Fysieke factoren die kunnen bijdragen aan vroegtijdige ejaculatie zijn onder andere: Abnormale hormoonspiegels ;Abnormale niveaus van chemicaliën in de hersenen; Abnormale reflexactiviteit van het ejaculatiesysteem; Infecties of ontsteking van de prostaat of plasbuis; Afwijkingen in de voortplantingsorganen.
 3.  Medische aandoeningen Er zijn veel verschillende medische aandoeningen die voortijdige ejaculatie kunnen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende zijn: hoge bloeddruk; hartziekte; Diabetes; Schildklierproblemen; Slaapstoornissen Hoge bloeddruk kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de bloedvaten in de penis vernauwen, terwijl hartaandoeningen de hoeveelheid bloed naar de penis kunnen verminderen. Diabetes kan de zenuwen beschadigen die verantwoordelijk zijn voor erecties, en schildklierproblemen kunnen de hormonen verstoren die een rol spelen bij seksuele opwinding.
 4. Medicijnen Antidepressiva werken door het verhogen van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, waaronder serotonine. Maar te veel serotonine kan leiden tot voortijdige ejaculatie. Dat komt omdat serotonine de bloedvaten vernauwt. Dit kan ervoor zorgen dat het bloed in het bekken samenkomt, wat leidt tot voortijdige ejaculatie.
 5.  Gebruik van alcohol en drugs Alcohol en drugs kunnen beide leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar de penis, wat vervolgens kan leiden tot problemen met het krijgen en behouden van een erectie. Bovendien leidt het tot psychologische problemen zoals angst en depressie, wat uiteindelijk bijdraagt tot voortijdige ejaculatie.

Hoe beïnvloedt voortijdige ejaculatie uw libido?   

Voortijdige ejaculatie leidt tot een verminderd libido. Hoewel de redenen hiervoor niet volledig worden begrepen, wordt aangenomen dat de verhoogde niveaus van prolactine in het lichaam hier debet aan zijn. Prolactine is een hormoon dat vrijkomt in tijden van stress en waarvan bekend is dat het het libido vermindert.

Als u een verminderd libido ervaart, zijn er een paar dingen die u kunt doen om te proberen de situatie te verbeteren.

Ten eerste kunt u met uw arts praten over het veranderen van uw medicatie. Er zijn verschillende medicijnen die gebruikt kunnen worden om voortijdige ejaculatie te behandelen, en sommige zullen minder snel een afname van het libido veroorzaken dan andere.Ten tweede kunt u proberen de stress in uw leven te verminderen. Dit kan betekenen dat u uw levensstijl moet aanpassen, zoals meer bewegen of ontspannen. Ten slotte zijn er een aantal supplementen die kunnen helpen het libido te verhogen. 

De nadelen van onbehandelde voortijdige ejaculatie

Als u of uw partner last heeft van voortijdige ejaculatie, komt u misschien in de verleiding om het probleem gewoon te negeren en te hopen dat het vanzelf overgaat. Dit is echter niet aan te raden, omdat voortijdige ejaculatie een aanzienlijke invloed kan hebben op uw seksleven en uw relatie.

Onbehandelde voortijdige ejaculatie kan leiden tot

 1. Prestatie angst
 2. Seksuele ontevredenheid
 3. Relatieproblemen
 4. Erectiestoornissen
 5. Lage eigenwaarde 

Hoe te beginnen met de behandeling van voortijdige ejaculatie? 

Als u vreest dat u aan voortijdige ejaculatie lijdt, is de eerste stap een gesprek met uw arts. Die kan u lichamelijk onderzoeken en u vragen naar uw medische voorgeschiedenis. Hij kan u ook aanraden een "ejaculatie-dagboek" bij te houden om uw vooruitgang te volgen. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden voor voortijdige ejaculatie, waaronder gedragstherapie, medicijnen en in sommige gevallen een operatie. Welke behandeling voor u geschikt is, hangt af van de ernst van uw probleem en uw algehele gezondheid.

 1. Medische behandelingen: Sommige medicijnen worden oraal ingenomen, terwijl andere op de huid worden aangebracht. SSRI's (selectieve serotonineheropnameremmers) zijn een type geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt om depressies te behandelen en dat uiteindelijk helpt bij de behandeling van PE door de heropname van serotonine te voorkomen, een chemische stof die betrokken is bij het reguleren van stemming en genot. Deze werking helpt de tijd tussen opwinding en ejaculatie te verlengen. Tricyclicten zijn een ander type geneesmiddel dat kan worden gebruikt om PE te behandelen, omdat ze het niveau van noradrenaline en serotonine in de hersenen beïnvloeden, wat helpt om de ejaculatie uit te stellen. Plaatselijke verdovingsmiddelen verdoven het gevoel in de penis. Daarnaast is hormoontherapie de meest gebruikelijke behandeling voor voortijdige ejaculatie (PE), omdat hiervoor regelmatige injecties met hormonen nodig zijn, die in een dokterspraktijk of thuis kunnen worden gegeven. De injecties werken door de gevoeligheid van de penis te verminderen, wat helpt om de ejaculatie uit te stellen.
 2. Gedragsbehandelingen De stop-start methode, knijpmethode en desensibilisatie-therapie zijn enkele veel voorkomende gedragsbehandelingen voor voortijdige ejaculatie (PE). De stop-start methode houdt in dat de man stopt met seksuele stimulatie vlak voordat hij het punt bereikt waarop ejaculatie onvermijdelijk is. De man begint zichzelf dan opnieuw te stimuleren zodra het gevoel van onvermijdelijkheid van de zaadlozing voorbij is. Dit proces wordt zo vaak als nodig herhaald totdat de man in staat is een hoogtepunt te bereiken. Dit geeft de man de tijd om te kalmeren en zijn seksuele opwinding te resetten. Bij de knijpmethode wordt vlak voor de zaadlozing druk uitgeoefend op de penis. Deze druk kan helpen de ejaculatie uit te stellen en de tijd tot het orgasme te verlengen. Bij desensibilisatie wordt een desensibiliserende crème of gel op de penis aangebracht om het gevoel te verminderen en de ejaculatie te vertragen. Deze therapie kan alleen of in combinatie met de knijpmethode worden toegepast.
 3. Begeleiding Dit kan individueel of in groepsverband gebeuren. Meestal gaat het om regelmatige ontmoetingen met een hulpverlener of therapeut om het probleem te bespreken en strategieën te bepalen om het aan te pakken. Therapie kan ook helpen om de communicatie tussen de partners te verbeteren en eventuele relationele conflicten die tot het probleem kunnen bijdragen, te verminderen.
 4. Kruidenmiddelen Enkele van de populairste kruiden voor de behandeling van voortijdige ejaculatie zijn ginseng, gember en saffraan. Deze kruiden werken door de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren in de penis te ontspannen. Dit helpt om de ejaculatie uit te stellen en het seksuele uithoudingsvermogen te verbeteren.
 5. Natuurlijke behandeling Naast kruidenmiddelen zijn er ook een aantal andere natuurlijke behandelingen die effectief kunnen zijn bij de behandeling van voortijdige ejaculatie.Hieronder vallen acupunctuur, yoga en meditatie. Als u geïnteresseerd bent in het onderzoeken van deze opties, praat dan met uw arts of een gekwalificeerde natuurgeneeskundige.

Hoe Recover-Me helpt bij voortijdige ejaculatie

Hoewel er veel producten op de markt zijn die beweren te helpen met dit probleem, zijn er maar weinig die daadwerkelijk hun beloftes waarmaken. Recover-Me is anders.

Dit natuurlijke supplement heeft een aminozuur formule die is ontworpen om de productie van stikstofoxide in de bloedvaten te stimuleren. Dit, op zijn beurt, helpt om de bloedstroom te verbeteren en het begin van voortijdige ejaculatie te voorkomen.

Naast de aminozuur formule, bevat Recover-Me ook L-Arginine die de gladde spieren rond de bloedvaten ontspant, en helpt bij de productie van cGMP. cGMP is verantwoordelijk voor de verwijding van de bloedvaten. De verwijding van de bloedvaten leidt tot een verhoogde bloedtoevoer naar de penis, wat helpt bij het uitstellen van de ejaculatie.

Tot slot

Kortom, voortijdige ejaculatie is een seksuele disfunctie die met verschillende methoden kan worden behandeld, waaronder medicijnen, therapieën en veranderingen in levensstijl. Hoewel er geen pasklare oplossing bestaat, kunnen de meeste mannen verlichting vinden met een of meer van deze behandelingen.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie.

Betere Doorbloeding Penis | Goede Erectie Middelen | Verbeteren Erectie Problemen | Verbeteren Doorbloeding

Ref

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK546701/   |  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4318671/https://www.issm.info/sexual-health-qa/what-is-hyperprolactinemia-and-how-does-it-affect-male-sexual-health | https://www.nhs.uk/mental-health/talking-therapies-medicine-treatments/medicines-and-psychiatry/ssri-antidepressants/overview/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554406 | https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5001998/ | https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3519104/Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.